Steenmarters verjagen uit de auto

steenmarters

In bepaalde delen van Nederland kunnen steenmarters voor vervelende overlast zorgen. Het gebied waarin ze leven wordt namelijk steeds groter sinds de dieren een beschermde soort zijn geworden. Ze mogen niet meer zomaar worden gedood en hierdoor hebben de dieren hun aantallen flink kunnen uitbreiden.

Goed nieuws natuurlijk voor de marters, maar wat minder goed nieuws als jij  last hebt van marters rondom je huis en auto. Hier wat tips om ervoor te zorgen dat de marters niet van jouw auto hun nieuwe verblijfplaats zullen maken.

Schade aan je auto

Marters kunnen het fijn vinden om zich in kleine holletjes te verstoppen en vaak vinden ze auto’s hier de perfecte plek voor. Dit is voor jou wat minder prettig want als de beestjes zich vervelen of willen spelen kunnen ze zich nog wel eens vergrijpen aan de kabels onder je motorkap. Hier gaan ze dan op knagen wat schade oplevert en dat kost jou dan weer geld als je naar de garage moet.

Tip 1: Kippengaas

Marters houden er niet van om met hun pootjes over kippengaas te lopen. Dit is dus erg handig om aan te schaffen. Je kan het bijvoorbeeld op je oprit plaatsen en hier dan vervolgens je auto altijd op parkeren. Dan zullen de nieuwsgierige marters niet meer onder je auto kruipen.

Je kan ook speciale kabel beschermers om je kabels laten aanbrengen zodat het voor de beestjes niet meer mogelijk is om deze door te bijten. Nu is het waarschijnlijk wel een goedkopere oplossing om kippengaas te plaatsen maar je moet altijd kijken wat voor jou persoonlijk de beste oplossing is.

Tip 2: Hondenhaar

Schijnbaar houden marters dus niet van hondenhaar. Het klinkt misschien wat gek maar als je een paar plukken hondenhaar in bijvoorbeeld een panty of ander soort zakje plaatst zullen de marters vanaf dat moment je auto mijden. Dit is natuurlijk de makkelijkste oplossing als je zelf een hond als huisdier hebt. Heb je dit niet dat kan je vriendelijk vragen aan iemand die je kent of je de hond een keertje goed mag borstelen.

Tip 3: Geuren

Er zijn ook bepaalde geuren die de marters vervelend vinden. Ze hebben namelijk een heel sterk reukvermogen. Hier kan je speciale sprays voor kopen. Dit is alleen niet de meeste permanente oplossing omdat je om de zoveel tijd opnieuw zult moeten sprayen als de geur verdwijnt om te voorkomen dat de marters alsnog na verloop van tijd zich zullen vestigen onder je motorkap.

Tip 4: Geluid

Er schijnen ook apparaatjes te zijn die een specifiek geluid uitzenden waar de marters niet tegen kunnen. Dit is ook wederom niet helemaal zeker omdat het kan dat de marters na een tijdje gaan wennen aan dit geluid en je wilt niet hebben dat je iets aanschaft en dat het vervolgens niet meer werkt. Daarom is waarschijnlijk het kippengaas de beste oplossing omdat ze dit echt niet fijn vinden om op te lopen maar het is natuurlijk in elke situatie anders dus doe vooral wat voor jou goed werkt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *