Meeuwen verjagen

Alle over het verjagen en bestrijden van de meeuw. (In Nederland veelal zeemeeuw)

Meeuwen feitje – Meer een fabeltje, meeuwen zouden namelijk ‘exploderen’ nadat ze dood zijn gaan.  Dit doordat ze bepaalde ‘gassen’ in het lichaam gevangen zouden houden. (Alka Seltzer / Soda)  Dit is niet waar en een ontkracht, goed onderzocht fabeltje.

meeuw

De beste producten voor het verjagen van Meeuwen

Onze selectie van producten is gemaakt op basis van reviews / ervaring en prijs/kwaliteit.

XL Valk Vogelverschrikker

3x Giga Kraaiverschrikker

Vogelverjager Kite hawk

Kat Protector / Garden

GardenProtector Geluid

Meeuwen verjagen

Meeuwen verjagen lijkt soms wel onbegonnen werk. Meeuwen zorgen met hun gekrijs in de eerste plaats voor veel geluidsoverlast, maar nog irritanter zijn de uitwerpselen die ze overal achterlaten. Je ziet meeuwen dus liever vandaag dan morgen vertrekken. Met name in de steden en aan de kust worden steeds creatievere methodes bedacht om deze vogels te verjagen. Met onze 3 tips kun je ook meeuwen verjagen als een pro.

3 tips om meeuwen te verjagen

Meeuwen zijn lastig te verjagen, omdat ze vaak buiten ons bereik zitten. Tegelijkertijd brengen ze veel overlast doordat ze gevels, daken en je schone was bevuilen. Het voordeel is dat meeuwen vaak in grote groepen tegelijk langskomen. Op die manier kun je ze ook allemaal tegelijk verjagen. Wil jij weten hoe je deze overlast het beste aan kunt pakken?
Meeuwen verjaag je eenvoudig met de volgende 3 tips.

  • Tip 1: Meeuwen verjagen met vogelverschrikkers
  • Tip 2: Meeuwen afschrikken met geluid
  • Tip 3: Gebruik optische meeuwenverjagers

Meeuwen verjagen met vogelverschrikkers

Een goede methode is nog steeds de ouderwetse vogelverschrikker. Door mensen laten meeuwen zich niet afschrikken, maar door roofvogels wel. Het is daarom aan te raden plastic roofvogels in het zicht van de meeuwen te plaatsen. Nog beter is een vlieger of een ballon in felle kleuren of met de afbeelding van de ogen van een roofvogel. Meeuwen herkennen het gevaar van een roofvogel en zullen een andere omgeving opzoeken. Op die manier kun je eenvoudig overlast van meeuwen bestrijden zonder dat het je veel tijd en geld kost.

Meeuwen afschrikken met geluid

Hun angst voor roofvogels kun je ook op andere manieren tegen de meeuwen gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een vogelverschrikker op basis van geluid. Er zijn systemen te koop die het geluid van roofvogels nabootsen. Je kunt ook kiezen voor een systeem dat de alarmroep van meeuwen of andere vogels wanneer zij een roofvogel spotten nabootst. Wanneer meeuwen dit geluid horen nemen zij geen enkel risico en vliegen ze een stukje verder om de confrontatie met een roofvogel te voorkomen.

Gebruik optische meeuwenverjagers

Een laatste tip is het gebruik van optische meeuwenverjagers. Wanneer meeuwen lichtflitsen zien associëren zij dit met vuur of ander gevaar. Instinctief zullen meeuwen zo ver mogelijk bij potentieel gevaar uit de buurt blijven. Je kunt kiezen voor een goedkope methode waarbij cd’s of lichtpiramides het licht van de zon reflecteren om meeuwen te verjagen. Er zijn echter ook optische systemen te koop die mechanische flitsen veroorzaken waardoor de meeuwen op afstand blijven.

Online shops waar je Meeuwen verjaag artikelen kunt kopen: