Muggen verjagen en bestrijden

Alle over het verjagen en bestrijden van muggen.

Muggenfeitje – Het is waar dat muggen voorkeur hebben voor sommige personen: 20% van de mensen wordt substantieel makkelijker en vaker gebeten dan de andere 80%. Wedden dat jij bij die 20% hoort? =)

mug

De beste producten voor het verjagen van muggen:

Onze selectie van producten is gemaakt op basis van reviews / ervaring en prijs/kwaliteit.

Ultrasone Muggenverjager

Ultrasone Muggen verjager

Muskieten Net

Muskietennet (2 Pers.)

Raamhor tegen muggen

Raamhor ( Zelf installeren )

Deet

Deet Care Plus 60%

Anti Muggen Lamp

Anti Muggen Lamp

25 Unieke Tips & Uitleg om Muggen te verjagen

Kopiëren van deze lijst is strafbaar. Zowel “Muggen Verjaag Tips” die echt helpen als het kort behandelen van Mythes & Onzin.  Alles to the point, wij hebben de research al voor onze lezers gedaan.

 1. TOP: DEET – Werkt gewoon goed, oorspronkelijk door het leger ontwikkeld in de US. Wel sterk spul / niet voor iedereen geschikt.
 2. Icaridin – bekend als Picaridin en Saltidin, werkt lang, maar verkoop in NL mag niet meer.
 3. Citriodiol – (40% houdt muggen 8 uur op afstand) Beetje de ‘zwakkere’ DEET variant.
 4. Smartphone Apps met Ultrasoon Geluid – Muggenprofessor in NL heeft bewezen dat deze bij muggen niet goed werken.
 5. Muggenwerende Wierook / Mosquito Coils – Vooral in het buitenland veel gebruikt, niet echt goed bewezen
 6. FAKE: Wind / Kou – Het is bewezen dat muggen ook kunnen landen en prikken met enorme tegenwind.
 7. De Ouderwetse Muggen Mepper – Bewezen en Effectief, mep hard en richt goed. Dan werkt het beter.
 8. Tea Tree Olie – Muggen schijnen er niet van te houden, Aboriginals in Australië begonnen hiermee. Niet bewezen wel veel gebruikt. Te kopen bij de drogisterij. Product om jezelf mee in te smeren, ik zou persoonlijk voor de andere opties in deze lijst gaan.
 9. Muggen verjagen met planten – Lavendel – Muggen houden niet van Lavendel, dat is bewezen en een feit. Zet ze rond het terras en je zou zo maar minder last van Muggen kunnen hebben.
 10. Voorkom stilstaand water – Vernietig in de tuin plekjes waar water stil staat. Daar start het probleem namelijk en worden de eitjes gelegd. (Denk aan een gieter die eeuwig en vochtig buiten staan.)
 11. TOP: Klamboe – Je kent ze wel, hang ze boven het bed en ze werken meteen. (Zorg dat je er niet eentje binnen in de klamboe insluit.)
 12. TOP: Hor voor het Raam – Zeer goedkoop en effectief ook te installeren, is niet moeilijk / hoef je geen mannetje voor te laten komen.
 13. Muggen verjagen met planten – Kattenkruit – Niet waterdicht bewezen, toch een plant die muggen zou afstoten. Zelf zou ik hier niet op vertrouwen.
 14. De elektrische Vliegenmepper – Vooral de wat onveiligere / oudere varianten (niet altijd meer te koop) hebben bijzonder veel effect tegen muggen.
 15. Vitamine B1: Is niet bewezen maar zou een geurtje aanmaken in de zweet waar muggen niet van zouden houden.. Onze ervaring zegt: Onzin.
 16. Citronella / Citronella stekkers – Werkt bijzonder matig, paar testen zijn mislukt hiermee. Wel nog steeds te koop.
 17. Bedekkende Kleding – Lekker op het terras in Frankrijk met sokken over de broek heen / lange trui aan, handschoenen en een bivakmuts op.  Werkt 100% zeker. Maar zonder gekheid: Bedekking van de blote huid werkt natuurlijk heel goed tegen muggen.
 18. FAKE: Knoflook – Knoflook helpt niet tegen muggen, er zijn ontelbaar veel onderzoeken over gedaan. Eén conclusie: ” Fact: Eating garlic has not been shown to either attract or ward off mosquitoes.”
 19. Ontwijk ‘mug’ rijke gebieden – Het klinkt zo logisch, maar bij stilstaand zoet water in de jungle.. Heet gebied, daar moet je niet zijn. Zowel muggen als krokodillen kunnen je daar zo te grazen nemen.
 20. De Standaard Muggen Lamp – Om bizar veel research / comments / discussie kort te maken: De lamp werkt niet erg goed tegen kleine muggen, en heeft veel bijvangst (vooral grotere vliegen). Het werkt dus wel een beetje. Ons advies: de muggenlamp is alleen een product dat je moet inzetten samen met andere producten. Als ondersteuning dus.
 21. Smeer een citroen of dit of dat en muggen zijn zo weg – Een tip uit oma’s boekje, er kleven ook nadelen aan deze methode. Je moet namelijk de hele tijd klieren met citroenen. Dit terwijl van DEET toch echt bewezen is dat het 100% werkt.
 22. Geurkaarsen – in 2010 hopeloos getest en mislukt.. Werkt niet :( (Ruikt soms wel lekker)
 23. Muggen verjagen met planten – Chrysanten – Niet bewezen en chrysanten worden veelal gebruiken op graven / als grafboeket. Lavendel lijkt effectiever en een betere keuze.
 24. FAKE: Citronella Muggenwerende Armbanden – de fabrikant zelf gaf aan ‘dat ze niet verkocht werden om muggen te weten maar om een aangename geur te verspreiden.’ Troep dus.
 25. ThermaCell – Schijnt redelijk te werken een lantaarn-achtig ding voor tijdens het reizen, lijkt een beetje futuristisch allemaal. Als je de 100’en reviews op Amazon leest (en de nep reviews ontwijkt) krijg je een beeld dat het ‘matigjes’ werkt als er geen wind ed. staat. Deze geeft in mijn ogen een goed beeld.

Online shops waar je mug-verjaag artikelen kunt kopen:

 

Andere Gidsen: