Mollen verjagen

Alle over het verjagen en bestrijden van de mol uit uw tuin.

Mollenfeitje – Wist je dat de ‘naakte mol’ één van de meest resistente dieren is voor de ziekte kanker? Als één van de weinige dieren is er wereldwijd geen enkele case bekend van een naakte mol met kanker. Let wel het gaat hier om de naakte molrat.

mol verjagen

De beste producten voor het verjagen van Mollen

Onze selectie van producten is gemaakt op basis van reviews / ervaring en prijs/kwaliteit.

Trilbuis Anti Mollen

Trilbuis Anti Mollen

keizerskroon

De keizerskroon

Kruisbladwolfsmel

Kruisbladwolfsmelk

Kat Protector / Garden

Mollen Verjager Weitech

Mollen verjagen

Het verjagen van mollen is een diervriendelijke methode om mollen uit je tuin te weren. Niets is zo ergerlijk als een mol die je strakke gazon ontsiert met molshopen en kuilen. Je hoeft niet direct voor een permanente oplossing te kiezen. Er zijn diverse effectieve methodes om mollen te motiveren voor een andere tuin te kiezen. Met onze 3 tips wordt mollen verjagen kinderspel.

3 tips om mollen te verjagen

Mollen komen niet naar jouw tuin om eens even lekker je gazonnetje te verpesten. Jouw tuin is voor de onschuldige mol slechts een bron van voedsel met sappige wormen en smakelijke insecten. De sleutel tot het verjagen van mollen is je tuin zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor de mol. Maar hoe maak je de tuin onaantrekkelijk voor de mol zonder dat deze onaantrekkelijk wordt voor jou? Met deze 3 tips kun je mollen effectief verjagen met oog voor mens en dier.

  1. Het verjagen van mollen met geur.
  2. Mollen weren met geluid.
  3. Geef mollen geen Toegang.
  4. Mollen verjagen met Carbid.

Mollen verjagen met geur

Mollen hebben een hekel aan de geur van bepaalde planten. Zo zullen zij zich zeker bedenken wanneer ze Kruisbladwolfsmelk of de Keizerskroon ruiken. Het wegjagen van mollen met beplanting is een goede optie, omdat deze planten de tuin verrijken. Je voegt dus iets toe aan de tuin en houdt tegelijkertijd de mol op afstand. Op die manier sla je met de juiste beplanting twee vliegen in één klap.

Mollen weren met geluid

Mollen zijn goed te verjagen met ultrasoon geluid. Zie natuurlijk ook onze suggestie in het bovenstaande voorbeeld. De hoge toon die voor mensen niet hoorbaar is, is heel irritant voor de mol. Mollen worden er gestrest van en zullen snel ergens anders op zoek gaan naar voedsel. Let er bij de aanschaf wel op dat je een mollenverschrikker met een groot bereik koopt. Op die manier weet je zeker dat de ultrasone tonen je volledige tuin bereiken en de mol definitief op zoek gaat naar een andere locatie.

Dit filmpje over Celine Dion vs Mollen is ook een aanrader:

Geef mollen geen toegang

Een laatste tip om je tuin zo onaantrekkelijk mogelijk te maken is door te kiezen voor producten die het de mol fysiek onmogelijk maken om jouw gazon te ontsieren. Door een mollengaas onder het gazon te plaatsen houd je mollen op afstand zonder je gras te beperken. Het nadeel is dat voor deze methode je gazon eerst op de schop moet. Het is dus slim om al bij de aanleg van het gazon rekening te houden met mollen. Een mollengaas heeft echter als voordeel dat je er niet alleen mollen, maar ook andere knaagdieren mee kunt verjagen.

  • Mollengaas is ook eenvoudig aan te schaffen en absoluut niet duur.

Online shops waar je mol-verjaag artikelen kunt kopen: