Duiven verjagen

7 Unieke Methodes voor het verjagen van de overlast gevende Duif

Duivenfeitje(s) – Misschien een minder leuk feitje voor diegene die duiven proberen te verjagen. Als je een duif vangt en een paar kilometer verderop weer loslaat vliegt hij vrijwel direct weer terug naar de plek waar hij gevangen is. (Dit werkt dus niet.) Lees hieronder wat wel werkt!

duif

De beste producten voor het verjagen van duiven

ALTIJD RESULTAAT

duivenwering

Dit artikel werkt gegarandeerd, echter staat deze vogelwering niet overal even mooi. Zeer geschikt voor balkons & zeer goedkope oplossing.

BUDGET KEUZE

ultrasoon

Een milieu vriendelijker apparaat bestaat niet, het werkt zeer goed tegen duiven in de tuin. Een zeer goede keuze voor duivenoverlast.

BESTE KEUZE

gymston ultrasoon duiven verjagen

Als je duiven wilt verjagen met geluid is dit een bewezen effectieve oplossing. Zit een aparte stand op voor Duiven & Vogels.

MATIG

Deze kraaien zorgen 100% zeker voor ! vermindering ! van duiven in uw tuin of op uw balkon. Reviews zijn positief en afname duiven is verzekerd.

MATIG

bewegende-valk

Valk Vogelverschrikker

Dit artikel hebben we verwijderd omdat de recensies niet goed genoeg waren. Ultrasoon apparaten werken simpelweg beter!

7 Methodes om Duiven te verjagen [ Inclusief Effectiviteit ]

Je bent zeker niet de enige die last heeft van Duiven. Duiven kunnen veel overlast veroorzaken. De meeste hinder wordt ondervonden door het verontreinigen van daken, gevels en ramen; op sommige plaatsen kun je geen schone was buiten hangen of er is wel een duif die zijn uitwerpselen erop laten vallen. Bovenal kunnen de uitwerpselen serieuze schade aanrichten als je het laat ophopen en laat liggen. Zelfs de grootste bruggen ter wereld hebben hieronder te lijden.

Algemene tips om duiven te verjagen

Duiven broeden het hele jaar door en zijn niet zo kieskeurig als het om de kraamkamer gaat. Het gevolg is dat de duivenpopulatie de laatste jaren sterk toeneemt. En dat leidt tot meer overlast. Met name in de stad ervaart men veel hinder van de duif. Er zijn een aantal eenvoudige manieren waarmee je duiven kunt verjagen van je balkon, gevel of dakgoot. Maar waar hebben die duiven nou een hekel aan?

Hier hebben duiven een hekel aan:

  • Duiven hebben een hekel aan ultrasoon geluid, met deze Sunever Ultrasone Duiven verjager ben je zo van jouw duiven af.
  • Duiven hebben een hekel aan sterke en pittige kruiden als peper en kaneel. Probeer eens wat peper op jouw balkon te strooien en zie of het probleem afneemt.
  • Duiven zijn net als andere vogels bang voor roofdieren als de uil en kraaien. Plastic varianten hiervan werken een beetje maar absoluut niet optimaal. Ze verminderen alleen het aantal duiven.
  • Duiven hebben een hekel aan droogte: Staat er water op jouw balkon? Is het erg vochtig? Dan trekt dat duiven aan.

#1 – Duiven verjagen met geluid

De eenvoudigste manier om duiven te verjagen is met geluid. Er zijn diverse duif verschrikkers te koop die op basis van geluid werken. Je kunt kiezen voor een elektrische verschrikker die een ultrasone toon verspreid waar duiven een hekel aan hebben. Deze tonen zijn voor de mens niet of nauwelijks hoorbaar. Er zijn ook verschrikkers te koop die het geluid van een roofvogel nabootsen. De mogelijke aanwezigheid van deze vijand houdt iedere duif op afstand. Kies in alle gevallen wel voor een verschrikker met voldoende bereik. Zie hier een voorbeeld van zo’n ultrasone oplossing.

Het verjagen met geluid werkt goed, let er wel op dat je zelf geen last krijgt van dit geluid en dat het ultrasone artikel wel ook echt bewezen goed geluid produceert.

Effectiviteit voor het verjagen van duiven: 9/10.

#2 – Duiven verjagen met lichtflitsen

Sommige Ultrasone verjaag oplossingen hebben ook de functionaliteit beschikbaar dat je lichtflitsen kan activeren als er een duif in de buurt komt. Dit helpt vanzelfsprekend goed in het donker en kan een waardevolle extra functionaliteit zijn van een ultrasone verjager.

De volgende Ultrasone verjager heeft ook een dergelijke functionaliteit: Ultrasone Duivenverjager met Flitsen.

Effectiviteit: 7/10, echter wel effectief samen met de Ultrasone duivenverjagers.

#3 – Maak de landingsplaats onaantrekkelijk

duif eng

Dit onaantrekkelijke masker doet de truuk!

Duiven zijn geen kieskeurige dieren, maar ze hebben weinig zin om veel moeite te doen voor een goede plek. Als je de landingsplaats onaantrekkelijk maakt, zal de duif snel naar een andere plek uitwijken. Je doet dit eenvoudig door een lijn te spannen op de balkonrand, of door het (laten) plaatsen van pennen of netten.

Let er goed op dat de duiven zich niet naar een andere landingsplaats aan jouw woning kunnen verplaatsen, ze hebben maar een klein randje nodig.

Effectiviteit: 9/10. Het grootste nadeel is alleen dat je vervolgens allemaal gaas of stekels op je balkon hebt.

#4 – Laat duiven schrikken via een Kraai

Je kunt de schrikachtige natuur van een duif eenvoudig tegen hen gebruiken. Zo kun je cd’s ophangen die het licht weerkaatsen. Of beter nog kun je overwegen om een plastic  kraai bij de landingsplaats te zetten, de duif kent zijn plek in de rangorde. Door gebruik te maken van hun zwakke plek kun je duiven eenvoudig verjagen naar een andere woning.

Er is wel een grote issue op dit vlak: Een kraai of een plastic roofvogel werkt simpelweg nooit voor 100%. Het plastic diertje zorgt zeker weten voor een vermindering maar vaak gaat een duif er ook gewoon naast zitten. Dan lijkt wellicht direct het project mislukt, maar wat als er voor die ene duif velen zijn over gevlogen? Of lekker bij de buren zitten?

Effectiviteit: 4/10. ( Maar denk er wel aan.. Duur en ingrijpend is dit allerminst en het helpt wel )

#5 – Duiven verjagen via een plastic roofvogel

Gewoonweg niet doen.. De simpele kraai werkt wel maar de roterende uilen en andere valk varianten kun je beter niet kopen. Het werkt natuurlijk wel als je een opgezette uil soort van waterdicht weet te maken en deze vervolgens op het balkon zet en via een ingenieus systeem laat bewegen. Maar dan ben je denk ik wel door het duif-verjaag budget heen!

Effectiviteit: 1/10

Ps. Als je hier toch nog gebruikt van maakt zorg dan tenminste dat je de roofvogel regelmatig verplaatst en voornamelijk op een hoge positie neerzet. Alleen daar heeft de roofvogel succes. 

Duiven verjagen met geur

#6 – Kruiden en Specerijen

Alle vogels en zeker ook duiven staan er om bekend om een hekel te hebben aan specerijen en sterke geuren. Althans de geuren die van deze specerijen af komen. Wil je dus jouw balkon duif-vrij maken dan kun je peper, kaneel of knoflook op het balkon uitstrooien. Dit is natuurlijk wel een prijzige oplossing.

Effectiviteit: 6/10

#7 – Mottenballen tegen duiven

Een veel goedkopere oplossing tegen duiven zijn mottenballen, en ook hier hebben wij goede resultaten mee behaald. Deze zijn vrij goedkoop dienen nog meer nut dan alleen maar het verjagen van duiven en zijn zeer eenvoudig te kopen en te gebruiken. Een grote aanrader als je voor rond de € 10,- al succes wilt hebben. Daarbij is er geen enkele kans op een misser want mottenballen zijn ook altijd goed te gebruiken in die vochtige kelder en op zolder!

Effectiviteit: 9/10 

gymston ultrasoon duiven verjagen

BESTE KEUZE

Als je duiven wilt verjagen met geluid is dit een bewezen effectieve oplossing. Zit een aparte stand op voor Duiven & Vogels.