Kraaien Verjagen

Kraaien verjagen met geluid – 2019

Kraaien feitje – Uit onderzoeken is gebleken dat kraaien gezichten kunnen onthouden van degenen die hun kwaad of goed hebben gedaan! Een Kraai moet je daarom altijd verjagen met een masker op =)

kraai

De beste producten voor het verjagen van Kraaien

Onze selectie van producten is gemaakt op basis van reviews / ervaring en prijs/kwaliteit.

Kat Protector / Garden

TIP: Ultrasoon Geluid (Gp 2)

Ultrasonic Garden Protector 3

TIP: Ultrasoon Geluid (Gp 3)

gp4

NIEUW: Ultrasoon (Gp 4)

3x Giga Kraaienverjager

ultrasoon

De Pest-Tech DEF-200

Kraaien verjagen

Kraaien verjagen is eenvoudiger dan je denkt! Kraaien kunnen voor enorm veel overlast en irritatie zorgen. Met name in tuinen en op akkers kunnen kraaien veel vernielingen aanrichten. Het probleem is dat ze zelden alleen komen, maar altijd al hun vrienden meenemen. Het lijkt soms een onmogelijke taak om deze vogels te verjagen. Met onze 3 tips wordt kraaien verjagen echter kinderspel!

Drie tips om kraaien te verjagen

Het nadeel dat kraaien in groepen komen, is een gegeven dat je eenvoudig tegen ze kunt gebruiken. Jaag je namelijk één kraai weg, dan alarmeert hij de hele groep. Op deze manier kun je eenvoudig de hele groep afschrikken. Nu is het alleen nog zaak om te weten waarmee je een kraai voldoende kunt laten schrikken om hem weg te jagen. We geven je drie tips waarmee kraaien verjagen zo gepiept is, zonder dat het je veel tijd, geld of moeite kost.

Schrik kraaien af met geluid

Kraaien waarschuwen elkaar door middel van een bepaalde alarmroep. Ook alarmroepen van andere vogels kunnen kraaien herkennen waardoor ze eenvoudig gevaar kunnen ontwijken. De aanwezigheid van een roofvogel lokt een dergelijke alarmroep uit. Door gebruik te maken van een apparaatje dat het geluid van een roofvogel of de alarmroep nabootst, kun je kraaien eenvoudig uit de buurt houden. Zij kennen hun plek in de rangorde en zullen zich uit de voeten maken bij de aanwezigheid van een gevaarlijke soortgenoot.

 • De Ultrasone kraaienverjager GP2: Honderden reviews, 4 uit 5. Rond de 42 euro, werkt vooral goed in de zomer / herfst. Plaatsbaar op balkon of net buiten raam of beschut op het dak. Of simpelweg aan een paaltje in het gras. Zeven frequenties. Veel gebruikt
 • De Ultrasone kraaienverjager GP3: Zet hem op stand 2 of 3 voor kraaien. Plaats hem boven de bodem ( op een paaltje). Niet in de winter gebruiken. Al vanaf +/- 35 Euro. Je moet er toch echt 2 of 3 aanschaffen wil je echt de hele tuin afdekken / of grote grond beschermen. Zie hier een voorbeeld van een ultrasoon geluid (GP3) dat kraaien kan verjagen.
 • Nieuw: De GP4, wij hebben nog geen recensies kunnen vinden

Verjaag kraaien met vogelverschrikkers

scarecrowVroeger plaatste men vogelverschrikkers op de akkers om de gewassen te beschermen. Dit werkt nog steeds, maar de methode is wel in een moderner jasje gestoken. Zo kun je kiezen voor opblaasbare vogelverschrikkers of levensechte plastic roofvogels. Een kraai kan deze niet van echt onderscheiden en zal jouw tuin overslaan. Er zijn ook vliegers die voor een kraai genoeg gelijkenis vertonen met een roofvogels om uit de buurt te blijven. Felgekleurde ballonnen veroorzaken bij kraaien hetzelfde effect.

Kauwen lijken op kraaien, ben je eigenlijk op zoek naar hoe je kauwen moet verjagen? Lees dan dit artikel over kauwen verjagen.

Gebruik optische kraaienverjagers

Kraaien gaan potentieel gevaar liever uit de weg. Wanneer zij denken dat ergens gevaar is, zullen zij snel verder vliegen en iemand anders lastig gaan vallen. Met lichtflitsen kan je dit effect eenvoudig bereiken, kraaien associëren lichtflitsen met brand. Je kunt zelf gaan knutselen met oude cd’tjes die het zonlicht reflecteren, maar er zijn ook optische vogelverschrikkers te koop die kraaien verjagen met licht. Zo gebruik je het uitstekende instinct van de kraai in jouw voordeel.

Voor het schijnen met deze laser kunt u vogels verjagen. Dieren zien de groene laserstraal als een gevaar dat hen wil raken en vliegen weg. In tegenstelling tot conventionele verjagingsmethoden zullen vogels hier niet aan wennen. De vogels zullen het gebied vervolgens als onveilig beschouwen en er niet meer terugkeren. Deze laser verjaagt vogels en andere dieren tijdens een lichtsterkte van maximaal 10.000 Lux, wat overeen komt met bewolkt weer. – De Agrilaser Lite

Nog meer Oplossingen voor het kraaien of kauwen

Meer methodes voor het verjagen van Kraaien:

Visuele afschrikking

 • Ballonnen
 • Vlaggen / Linten
 • Nep roofvogels ( Nepvalken lijken slecht te werken, ga voor nepkraaien )
 • Vogelverschrikkers
 • Reflecterende artikelen

Afschrikking via Geluid:

 • Blikjes;
 • Een Windmolen (omstreden)
 • Ultrasoon Verjagen ( de GP4 bijv. )
 • Ratels en kleppers;
 • Schriklint of Ritselfolie.

Andere Ongedierte Oplossingen