Vliegen vangen en bestrijden

Alle over het vangen en bestrijden van de vlieg.

Vliegenfeitje – Wist je dat een vlieg ‘achterwaarts’ opstijgt? Als je met een vliegenmepper iets (een centimetertje maar) achter de vliegt mikt heb je meer kans om de vlieg te raken!

vlieg-verjagen

Goede producten voor het verjagen van vliegen:

Wij selecteren zelf de beste artikelen op de markt met veelal goede reviews / ratings en/of een goede prijs kwaliteit verhouding.

Anti Vliegen Lamp

Ultrasone Muggenverjager

Ultrasone Vliegenverjager

Raamhor tegen muggen

Raamhor ( Zelf installeren )

KingKong Flystopper

Anti Muggen Lamp

Anti Vliegen Lamp

19 Unieke Tips & Uitleg om Vliegen te verjagen

Kopiëren van deze lijst is strafbaar. In deze lijst zowel “Vliegen Verjaag Tips” die echt helpen als het kort behandelen van Mythes & Onzin.  Alles to-the -point, wij hebben de research al voor onze lezers gedaan. De totale vliegen bestrijden in huis tips: 

 1. Citriodiol – (40% houdt vliegen tot wel 8 uur op afstand) Beetje de ‘zwakkere’ DEET variant. Meer nuttig voor Muggen dan voor vliegen.
 2. Citroen – Snij een citroen door tweeën en prik wat gaten in de halve citroen en leg deze dan op de eettafel: Vliegen zullen een stuk minder langs komen.
 3. TOP: De waterzak methodiek – Jaja, een truukje dat serieus blijkt te werken volgens verschillende testen en restaurants. Pak een plastic doorzichtige zak en vul deze met water en hang deze op. De vliegen denken dat het een spinnenweb is (euh.. echt waar) en zullen wegvliegen. Sommige mensen versterken het effect door wat muntjes in de zak te doen.
 4. Vliegen verjagen met planten – Basilicum – Echt weer zo’n Margriet feitje, wat dus echt niet werkt. Je zou een hele berg aan basilicum moeten aanschaffen om dit werkend te krijgen.
 5. Smartphone Apps met Ultrasoon Geluid – Een muggenprofessor in NL heeft bewezen dat deze bij muggen niet goed werken. Bij Vliegen daarentegen zul je meer effect hebben van het geluid. Lees hier meer over ‘ultrasoon geluid‘.
 6. FAKE: Wind / Kou – Het is bewezen dat vliegen ook kunnen landen en prikken met enorme tegenwind.
 7. Wijn: Kost wel een hoop wijn, maar dan kan je wel wat vliegen aanpakken, zet een vol glas in een drukke vlieg omgeving en na een nachtje slapen zitten er zo 5 vliegen in het glas. Als je dit zo’n 900 jaar lang doet met 62 glazen wijn, heb je zo 0,1% van de vlieg populatie te pakken!
 8. De Ouderwetse Vliegen Mepper – Bewezen en Effectief, mep hard en richt goed en zoals hierboven in de tips ‘mik achter de vlieg’.
 9. Plakstrips – Plakstrips vinden wij oa. door onverwachte bijvangst zeer dieronvriendelijk en zouden wij zelf niet gebruiken.
 10. Tea Tree Olie – Vliegen schijnen er niet van te houden, Aboriginals in Australië begonnen hiermee. Niet bewezen wel veel gebruikt. Te kopen bij de drogisterij. Product om jezelf mee in te smeren, ik zou persoonlijk voor de andere opties in deze lijst gaan.
 11. TOP: Klamboe – Je kent ze wel, hang ze boven het bed en ze werken meteen. (Zorg dat je er niet eentje binnen in de klamboe insluit.)
 12. Houdt het huis schoon – Als je een zeer schoon huis hebt / met weinig vet / veel gebruik van desinfectie middelen dat komen er weinig vliegen meer langs.. Daar hebben ze niets te zoeken.
 13. TOP: Hor voor het Raam – Zeer goedkoop en effectief ook te installeren, is niet moeilijk / hoef je geen mannetje voor te laten komen.
 14. De elektrische Vliegenmepper – Vooral de wat onveiligere / oudere varianten (niet altijd meer te koop) hebben bijzonder veel effect tegen muggen.
 15. Citronella / Citronella stekkers – Werkt bijzonder matig, paar testen zijn mislukt hiermee. Wel nog steeds te koop.
 16. FAKE: Knoflook – Knoflook helpt niet tegen muggen, er zijn ontelbaar veel onderzoeken over gedaan. Eén conclusie: ” Fact: Eating garlic has not been shown to either attract or ward off mosquitoes.”
 17. De Anti Vliegen Lamp – Om bizar veel research / comments / discussie kort te maken: De lamp werkt wel goed tegen vliegen en heeft veel bijvangst (muggen oa. ). Het werkt dus wel een beetje. Ons advies: de muggenlamp kan je het beste gebruiken samen met andere methodieken. (Bijvoorbeeld de waterzak)
 18. Geurkaarsen – in 2010 hopeloos getest en mislukt.. Werkt niet :( (Ruikt soms wel lekker)
 19. ThermaCell – Schijnt redelijk te werken een lantaarn-achtig ding voor tijdens het reizen, lijkt een beetje futuristisch allemaal. Als je de 100’en reviews op Amazon leest (en de nep reviews ontwijkt) krijg je een beeld dat het ‘matigjes’ werkt als er geen wind ed. staat. Deze geeft in mijn ogen een goed beeld.

Vergeet ook niet: De Vliegenmepper

vliegenmeppersMisschien heb je het bij tip 8 al gelezen, de ouderwetse vliegenmepper. Deze klassieker moet ook niet vergeten worden voor het effectief verjagen van vliegen. Als je misslaat verjaag je de vlieg en als je raak slaat… Tsja Dan heb je de vlieg effectief bestreden.

Hier kan je voor een tientje 5x een vliegenmepper aanschaffen.

Partijen waar je vlieg verjaag artikelen kunt kopen:

 

Andere Verjaag Artikelen: