Steenmarter verjagen

Alle over het verjagen en bestrijden van de steenmarter

Steenmarterfeitje –  Als een steenmarter in een stedelijk gebied leeft eten ze naast muizen ook weggegooid eten. Steenmarters zijn ook liefhebber van eieren uit kippenhokken, hondenvoer of wintervoer voor vogels.

steenmarter

De beste producten voor het verjagen van de Steenmarter

Onze selectie van producten is gemaakt op basis van reviews / ervaring en prijs/kwaliteit.

Ultrasonic Garden Protector 3

Ultrasonic Garden Protector 3

Kat Protector / Garden

Steenmarter Verjager Weitech

ultrasoon

De Pest-Tech DEF-200

De Steenmarter verjagen

Een marter, en elk ander lid van de marter familie, inclusief wezels, nertsen en de wasbeer, heeft de neiging niet te doden voor voedsel maar voor de lol. Vaker wel dan niet vind je het karkas van de kip nog steeds in de vlucht.De steenmarter is een alleseter, dus ze eten zowel plantaardige als dierlijke stoffen, maar hun vleesdieet neigt naar kleine zoogdieren zoals muizen en woelmuizen.

Ze zullen kleine kuikens eten als ze de kans krijgen maar de neiging hebben om volwassenen alleen te laten als ze ze eenmaal hebben gedood.

  • Zorg ervoor dat je hekwerk minstens 20cm “in de grond is begraven.”   Mijn eigen kippenren en ren worden omringd door een zeven voet hoge, sterke kettingschakel die 20 cm in de grond is gegraven en een “L-vormige” schort heeft. aan de onderkant.
  • Bewegingssensorverlichting kan helpen, omdat leden van de martenfamilie meestal ’s nachts actief zijn en schrikken van plotseling fel licht. Ze zijn echter ook snel te leren en als ze eenmaal weten dat dit geen echte consequentie is, is het onwaarschijnlijk dat ze veel effect hebben.

Andere fundamentele zaken om te overwegen zijn:

  • Zorg ervoor dat uw kippenhok zelf veilig is.  Blokkeer gaten en vervang rottend hout onmiddellijk – marters zullen actief rotten hout opsporen en gaten vergroten met hun vlijmscherpe klauwen.
  • Beveilig uw deur van uw kippenhok en zorg ervoor dat deze ’s nachts gesloten is. Martens leren snel ontgrendelen en tillen.
  • Gebruik een sterke omheining.  Kippengaas is niet genoeg – die klauwen kunnen het open scheuren . Een heavy-duty kettinglink is goed.
  • Gebruik hekwerk met openingen van niet meer dan 31 millimeter.   De schedels van Martens zijn ongeveer 50 mm breed en zullen hun lichaam in elke opening drukken waar ze op hun hoofd passen.
  • Blokkeer eventuele gaten in het hek . (lijkt me logisch)
  • Verwijder eventuele takken die overhangend zijn of binnen drie meter van de run. Niet alleen klimmen marters met gemak bomen op, ze zijn ook bedreven in het springen over vrij grote afstanden.

Online shops waar je steenmarter-verjaag artikelen kunt kopen: