Muggen verjagen uit de slaapkamer

muggen afbeelding

Iedereen weet wel hoe vervelend en irritant muggen kunnen zijn. Al helemaal als er een of meerdere in je slaapkamer zitten. Niemand wilt ’s nachts wakker worden van het onaangename geluid van een zoemende mug of de jeuk van een verse muggenbeet. Nou zijn er gelukkig wel verschillende manieren om deze irritante beestjes uit de slaapkamer te weren.

Sluit je slaapkamer goed af

Het beste bestrijdingsmiddel is natuurlijk voorkomen. Hierbij kan een hor goed van pas komen. Laat deze voor je ramen plaatsen, of installeer ze zelf, dan kunnen de muggen in ieder geval via die weg niet meer je slaapkamer in.

Verder is het verstandig om de deur van de slaapkamer zo veel mogelijk dicht te houden als je weet dat er in de omgeving van je huis veel muggen rondvliegen. Je kan ook nog een klamboe over je bed hangen als je geen horren kan installeren. Zo is dan in ieder geval de directe omgeving van je bed beschermt en dat is toch wel de belangrijkste plek.

Planten schrikken muggen af

Je kunt ook planten inzetten tegen de muggen. Er zijn een aantal soorten planten die een geur afgeven waar muggen niet van schijnen te houden, dit zijn: lavendel, citroengras, knoflook, kruidnagel, pepermunt, basilicum, kattenkruid en rozemarijn. Plaats deze aan de buitenkant voor je raam of je kan ze aan de binnenkant van het raam in de slaapkamer zetten. Moet je natuurlijk wel even testen of je niet zelf last krijgt dan van de geuren. Maar verder zien planten er natuurlijk ook nog eens leuk uit bij je raam.

Water trekt muggen aan

Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water en ze houden erg van vochtige omgevingen. Zorg er dus voor dat het vochtgehalte in je huis afneemt en controleer of er geen stilstaand water in of rond om je huis te vinden is. Heb je bijvoorbeeld een vijver in de tuin, installeer dan een pompje die het water continu in beweging houd. Zo kunnen de muggen er geen eitjes in leggen.

Een ventilator zorgt ervoor dat muggen niet op je landen

Als er een constante luchtstroom in je slaapkamer is dan kunnen de muggen niet op je landen. Hiervoor kan je een ventilator gebruiken. Kijk wel even of je dit zelf lekker vindt slapen en of het dan niet te koud wordt. Een te harde ventilator op je de hele nacht kan er ook voor zorgen dat je een beetje verstijfd wakker wordt.

Muggenspray

Dan zijn er natuurlijk ook nog brede keuzes aan sprays of smeersels die je beschermen tegen insectenbeten. Deze hebben vaak een sterke geur en smaak die de muggen niet lekker vinden. Dit is wel vaak een oplossing van korte duur en het is aan te raden om een wat blijvender middel te vinden tegen de komst van de muggen.

Wij raden deze muggenspray aan: Care Plus Anti-insect Natural Spray

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *