Mollen verjagen met knoflook

mol

De kleine, schattig uitziende mollen kunnen een hoop schade aanrichten in je tuin met hun graafwerk. Ze graven vaak lange ondergrondse tunnels waarin ze opzoek zijn naar slaapplekken en plekken om hun jongen te verzorgen. Bij het graven van deze tunnels nemen ze ook af en toe een kijkje boven de grond en dit veroorzaakt die vervelende molshopen in je tuin.

Er zijn verschillende manieren om mollen te weren uit je tuin en een van deze middeltjes kan je gewoon vinden in de supermarkt, namelijk knoflook.

Knoflook

Mollen houden niet zo erg van sterke geuren, daarom strooien mensen vaak knoflook of andere sterk geurende planten of kruiden in de molshopen. Knoflook is natuurlijk lekker makkelijk te verkrijgen in elke supermarkt en een van de goedkopere oplossingen.

Je zou ook nog een eigen knoflook plant kunnen zetten in je tuin zodat je altijd knoflook bij de hand hebt. Er zijn ook korrels die een knoflookachtige geur afgeven die je kunt gebruiken in de gegraven gangen, of je graaft zelf gaten van ongeveer 20 cm diep. Hierin strooit je dan de korrels en dit zou als het goed is de mollen ook op afstand moeten houden. Dit zijn ook nog eens milieuvriendelijke oplossingen.

Andere afschrik methodes

Mocht knoflook nou niet of niet genoeg werken in het weren van deze beestjes in je tuin dan zijn er nog wat andere opties die je kunt proberen. Zo zijn er bijvoorbeeld een paar soorten planten die je in je tuin kunt planten waar mollen niet van houden. Dit is de kruisbladwolfsmelk, deze plant wordt ook wel ‘mollenkruid’ genoemd omdat die zo effectief is tegen een mol. Ook zijn de keizerskroon en het nieskruid veel genoemde planten die de mollen niet lekker vinden.

Carbid

Carbid schijnt ook heel goed te werken om mollen uit je tuin weg te krijgen. Als je wat stukken carbid in de tunnels van de mollen strooit en daar vervolgens wat water bij giet zal er een gas ontstaan die de mollen erg vies vinden ruiken. Dankzij deze vieze geur zullen ze dan snel dit territorium verlaten. Wees wel heel voorzichtig met het gebruik van carbid aangezien dit een explosief is. Check dus of je dit überhaupt mag gebruiken in jouw provincie en vraag informatie aan iemand die er verstand van heeft.

 

Trillingen en geluid

Als de mollen toch wat hardnekkiger blijken te zijn kan je ook geluid of trillingen gebruiken om ze weg te houden. Er zijn apparaatjes die een geluid uitzenden waar de mollen niet van houden.

Je zou ook, als je liever geen geld uitgeeft, lege flessen kunnen begraven in je tuin. Zorg dan dat de opening van de fles net boven de grond uitkomt. Als de wind dan over de flessen blaast veroorzaakt dit een voor mollen vervelend geluid.

Daarnaast houden mollen ook niet van trillingen. Er zijn apparaten die je kan aanschaffen voor je tuin die trillingen de grond inzenden. Dankzij die trillingen zullen de mollen snel verhuizen uit je tuin.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *