Wespen verjagen en bestrijden

Alle over het verjagen en bestrijden van de wesp.

Wespen feitje – Wespen zijn niet agressief. Ze beschermen net als alle andere sociale insecten wel hun zusjes en broertjes. Wespen zullen nooit prikken zonder reden.. Je moet alleen voorkomen dat ze in een rare situatie terecht kunnen komen (onder de kleren / bekneld of dat ze aangevallen worden)

wesp-verjagen

De beste producten voor het verjagen van Wespen

Onze selectie van producten is gemaakt op basis van reviews / ervaring en prijs/kwaliteit.

Anti Muggen Lamp

Anti  Wespen Lamp

Muskieten Net

Muskietennet (2 Pers.)

Deet

Deet Care Plus 60%

Ultrasone Muggenverjager

Ultrasone Wespenverjager

Raamhor tegen muggen

Raamhor ( Zelf installeren )

Wespen verjagen

Wespen verjagen lijkt wel een nationale sport te zijn geworden. Je kunt niet buiten zitten of die vervelende insecten zoemen alweer om je hoofd. En als het nou bij zoemen zou blijven, maar als je niet oppast word je ook nog eens gestoken. Met de volgende 3 tips houd je de wespen voortaan ver uit jouw buurt.

3 tips om wespen te verjagen

Om te weten hoe je wespen wegjaagt, moet je eerst weten waarom wespen in de verleiding komen om jou te bezoeken. Wespen leven van de zoetstoffen die door hun eigen larven worden afgescheiden. Zijn er weinig larven in het nest? Dan gaan zij op zoek naar zoetstoffen om aan voldoende voeding te komen. En laten die lekkere zoetigheden nou net bij jou op tafel staan. Wespen worden niet alleen aangetrokken door bepaalde geuren, je kunt deze ook inzetten om ze te verjagen. We geven je 3 tips om wespen te verjagen.

  • Tip 1: Wespen verjagen met kruidnagel
  • Tip 2: Wespen bestrijden met azijn
  • Tip 3: Koffie branden tegen wespen

Wespen verjagen met kruidnagel

Kruidnagel is een specerij dat bestaat uit de gedroogde, gesloten bloemknop van de kruidnagelboom. Je kunt dit specerij in bakjes doen en op het terras zetten. Er komt een sterke geur vanaf waar de wesp niet van houdt. Voor een gegarandeerd resultaat steek je de kruidnagels in een doorgesneden citrusvrucht of in een rauwe ui. Wespen hebben een hekel aan de geur van citrusfruit en uien, dus ze zullen snel naar een ander terras vliegen.

Wespen bestrijden met azijn

Net als vliegen houden wespen niet van de scherpe geur van azijn. Voor het beste effect verwarm je een paar schaaltjes met azijn en zet je deze op tafel. Je kunt azijn ook combineren met een paar kruidnagels als je de wespen echt wilt pesten. Om wespen uit huis te verjagen is het een goed idee om de ramen te wassen met schoonmaakazijn. Zo houd je niet alleen de wespen buiten, maar worden ook je ramen streeploos schoon.

Koffie branden tegen wespen

Wespen houden niet van de geur van koffie. Helaas kun je met het drinken van een bak koffie geen wespen verjagen, dat zou te makkelijk zijn. Je kunt wespen wel verjagen door een schaaltje te vullen met koffie en deze te branden. Bij het branden komt ten eerste rook vrij en daar hebben wespen een hekel aan. Ten tweede is de geur van verbrande koffie voor wespen voldoende motivatie om een tafeltje verderop op zoek te gaan naar voedsel.

Online shops waar je wespen verjaag artikelen kunt kopen:

 

Andere Adviesgidsen: