Katten verjagen

Alles over het verjagen van de kat / poes op uw erf !

Katten-feitje – Een huiskat kan maar liefst 20 jaar oud worden met goede zorg en aandacht. Een buitenkat leeft gemiddeld zo’n 15 jaar.  (Veelal door ongelukken) En een gemiddelde zwerfkat mag al gelukkig zijn met 5 jaartjes.

kat

Goede producten voor het verjagen van katten:

De beste mogelijke artikelen voor het verjagen van katten. (Goede ratings & kwaliteit)

ultrasoon

De Pest-Tech DEF-200

Kat Protector / Garden

GardenProtector Geluid

Ultrasone Drukspuit Dierenverjager

Ultrasone Drukspuit Dierenverjager

Katten verjagen

Katten verjagen is eenvoudiger dan je denkt. Ben je het ook zo zat dat de katten uit de buurt je tuin gebruiken als openbaar toilet? Of heb je vogels of vissen die je wilt beschermen tegen hun scherpe klauwen? Katten verjagen op een natuurlijke manier is simpel met onze tips. Zo weten katten in no time welke tuin ze voortaan moeten vermijden!

3 tips om katten te verjagen

De basis van het verjagen van katten zit hem in het zo onaantrekkelijk mogelijk maken van de tuin. Katten moeten voortaan met een grote boog om jouw tuin heen lopen wanneer ze hun behoefte willen doen of op zoek zijn naar een prooi. Maar hoe maak je de tuin voor katten een no go zone, zonder deze voor mensen minder aantrekkelijk te maken? We geven je 3 tips om katten te verjagen waar jij en je tuin niet onder lijden!

  • Tip 1: Katten verjagen met koffiedik
  • Tip 2: Citroengeur tegen katten
  • Tip 3: Katten weren met stekelplanten

Katten verjagen met koffiedik

Katten zoeken naar onbegroeide stukken grond om hun behoefte te doen. Je kunt ze daarom ontmoedigen door zo weinig mogelijk grond onbegroeid te laten. Dit doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor bodembedekkers tussen je vaste planten en struiken. Wil je toch stukken grond leeg houden? Bestrooi deze delen van de tuin dan met koffiedik. Katten hebben een bloedhekel aan de geur en smaak van koffie en zullen jouw tuin voortaan links laten liggen. Bovendien is koffiedik ook nog eens goed voor je plantjes!

Citroengeur tegen katten

Katten hebben zeer gevoelige neuzen en zijn daardoor goed te beïnvloeden met geuren waar zij niet van houden. Naast de geur van koffie kunnen zij ook citroengeur niet uitstaan. Nu is het zo dat er diverse planten bestaan die van nature een citroengeur verspreiden. Kies daarom voor de citroenmelisse, citroentijm of de citroengeranium wanneer je de tuin kattenvrij wilt maken. Mooie, geurige planten die ook nog eens katten weghouden: dat noemen wij een win-win situatie.

Katten weren met stekelplanten

Er is waarschijnlijk één plek aan te wijzen waar katten de tuin binnenkomen. Maak deze toegangspoort zo onaantrekkelijk mogelijk voor de ongenode gasten. Je kunt kiezen voor een fysiek moeilijk te nemen weg, maar katten zijn slimme en lenige beesten. Bovendien zijn zulke oplossingen zelden een verrijking voor de tuin. Kies daarom voor stekelige planten en struiken zoals de meidoorn om de toegang onprettig te maken. De kat zal dan eerder een tuintje verderop kiezen.

Wilt u katten juist op uw erf houden? Kijk dan hier.

Partijen waar je kat-verjaag artikelen kunt kopen: