Muizen verjagen en bestrijden

Alle over het verjagen en bestrijden van de huis muis!

Muizen feitje – Wist je dat muizen zeer moeilijk te temmen zijn? En daardoor ook door de experts ‘erg dom’ gevonden worden? Zo bijten muizen ook eerder dan ratten.. Puur door onkunde dus =)

muis

De beste producten voor het verjagen van muizen:

Onze selectie van producten is gemaakt op basis van reviews / ervaring en prijs/kwaliteit.

Muizenval (die werkt)

Moderne Muizenval (2)

Muizengif (korrels)

Ultrasone Muggenverjager

Ultrasone Muizenverjager

Muizen Wegjager (krachtig)

Muizen verjagen

Muizen verjagen is iets wat je direct moet doen bij de eerste muis. Voordat je het weet woont er een complete muizenfamilie bij je in! Met name wanneer het kouder wordt, trekken de muizen naar binnen. Met onze tips kun je voorkomen dat jouw huis de winterresidentie van deze knaagdieren wordt en houd je ze alle seizoenen buiten te deur. Hieronder leer je muizen verjagen op een diervriendelijke manier.

3 tips om muizen te verjagen

Het weren van muizen begint met een goede hygiëne. Een schoon huis is namelijk minder aantrekkelijk voor muizen dan een huis waar het voedsel voor het oprapen ligt. Ze zoeken namelijk niet alleen onderdak, maar hebben ook graag eten op een dienblaadje gepresenteerd. Zorg dus dat je voedsel bewaart in afgesloten trommels en laat geen voedselresten achter. Nog steeds last van muizen? Dan bieden de volgende 3 tips de oplossing voor jouw muizenprobleem.

  • Tip 1: Muizen bestrijden met katten (en ook die kan je weer verjagen)
  • Tip 2: Muizen verjagen met geur
  • Tip 3: Ultrasoon geluid tegen muizen

Muizen bestrijden met katten

katGeen menselijke methode werkt zo goed als een kat met (of zonder) jachtinstinct. Muizen zullen van nature jouw huis voorbij lopen wanneer ze ruiken dat er een kat woont. En mocht er toch nog een muis verdwalen, dan zal jouw jager deze als het goed is verjagen of een kopje kleiner maken. Niet aangenaam, maar wel een natuurlijke methode. In de meeste gevallen zal de aanwezigheid van de kat echter voldoende zijn om jouw huis onaantrekkelijk te maken voor muizen.

Muizen verjagen met geur

verjagen

Het diertje dat jij wil verjagen

Ben je niet zo’n kattenliefhebber? Dan kun je muizen ook met geur bestrijden. Deze knaagdieren hebben namelijk een hekel aan de geuren eucalyptus en munt. De planten die deze geuren verspreiden zijn vaak niet sterk genoeg. Je kunt beter kiezen voor een etherische olie. Druppel de olie in bakjes water of verwarm deze in een speciaal brandertje door middel van een waxinelichtje. Bijkomend voordeel is dat deze geur door mensen juist erg gewaardeerd wordt.

Ultrasoon geluid tegen muizen

Tot slot kun je ultrasoon geluid gebruiken om muizen buiten de deur te houden. Dit doe je door middel van een apparaatje dat dit geluid verspreidt. Het geluid is over het algemeen niet hoorbaar voor mensen, maar des te aanwezig voor muizen. Muizen vinden het geluid vervelend en ze worden er gestrest van. En wie wil er nou wonen in een huis dat stress veroorzaakt? Zelfs muizen kiezen dan liever voor een ander huis. Zo houd jij je huis alle seizoenen muisvrij.

TIP: Deze methodiek is op muizen wel als effectief bewezen.

Uniek Muizen verjaag Stappenplan

Dus u wilt echt nu van die muizen af? Dit is hoe de professionele bedrijven het in de meeste gevallen ook doen:

( Doe ALLES uit deze lijst, als je het half doet dan zijn ze zo weer terug.  )

  1. Waar is de overlast? Analyseer de looproutes. Waar zie je de muizen het vaakst? Waar komen ze vandaan?
  2. Prop Aluminium Folie in de gaten waar jij denkt dat de beesten zitten ( Zo kan je looproutes uitsluiten / leren waar de muizen zitten / ze knagen hier soms op en dan zie je de restjes liggen en weet je dat je daar moet zijn met de muizenvallen. Pak alle gaten goed aan, ze kunnen door hele kleine gaatjes kruipen)
  3. Maak alles daar schoon en waar mogelijk ook open, gebruik veel schoonmaakmiddelen. Mag wel even fris ruiken!
  4. Leg muizenvallen neer op looproutes / plaatsen waar ze veel komen (Supertip: Zorg ervoor dat je de muizenval zelf niet teveel aanraakt.. De geur moet neutraal zijn, pindakaas is de truuk om ze op de val te krijgen) . In onze ervaring zouden wij ook verschillende vallen uitproberen: Wed hierbij niet op één paard. (Zo duur zijn ze niet)
  5. Leg gif op een schaaltje in hoekjes op onbereikbare plekken voor andere dieren. Hier ook: Zorg dat je zelf alles niet aanraakt. Gebruik desnoods plastic handschoenen.
  6. Installeer ultrasoon geluid / muizen afweer op de plek, als je zelf het geluid irritant vind? Sluit er een stekker op aan met timer zodat alleen ’s nacht die dingen actief worden.

En nu wachten en elke week herhalen. Verversen / goed schoon blijven houden. De muizen zullen met deze aanpak zeker na een maand verdwijnen of afnemen.

Online shops met oplossingen:

 

Andere verjaagtips!