Vleermuizen verjagen

Alle over het verjagen van de vleermuis

Vleermuizenfeitje – De feitjes over de vleermuizen zijn euh.. ontelbaar. Vleermuizen navigeren door geluid, ook wel ‘echolocation’ genoemd. Daardoor kunnen ze een haartje al in de lucht ontdekken en ontwijken!

vleermuis-verjagen

De beste producten voor het verjagen van Vleermuizen

Onze selectie van producten is gemaakt op basis van reviews / ervaring en prijs/kwaliteit.

Raamhor tegen muggen

Raamhor ( Zelf installeren )

Raamhor tegen muggen

Raamhor ( Zelf installeren )

vleermuizenpak

Het Vleermuizenpak! Daar zijn ze bang voor!

Raamhor tegen muggen

Raamhor ( Zelf installeren )

Raamhor tegen muggen

Raamhor ( Zelf installeren )

Vleermuizen verjagen

Vleermuizen verjagen is in Nederland bij wet verboden. Je mag vleermuizen niet verjagen en zeker niet doden, want het is een beschermde diersoort. Over het algemeen zorgen vleermuizen voor weinig overlast, ze maken zelden iets kapot en hangen meestal maar een beetje rond. Wil je toch geen vleermuizen in huis? Dan geven we 3 tips voor een vleermuisvrij huis die een prima alternatief zijn voor vleermuizen verjagen.

Belangrijk om te weten: Het is bij wet verboden om vleermuizen te bestrijden of te verjagen. Ze worden beschermd binnen de Flora- en Faunawet. Vleermuizen mogen zelfs niet verstoord worden.

3 tips om vleermuizen te verjagen

Er zijn twee redenen waarom vleermuizen in ons huis komen. Jonge vleermuiz

Soorten vleermuizen nederland

Soorten vleermuizen In Nederland

en die in de spouwmuren wonen, kunnen via gaten en kieren ons huis binnenkruipen. Het is ook mogelijk dat vleermuizen in de woning komen overwinteren, dit zie je vaak in op de zolder of in schuren gebeuren. Wat moet je doen als je een vleermuis in huis hebt? Met deze 3 tips krijg je een vleermuisvrij huis.

 • Tip 1: Bied vleermuizen een ontsnappingsroute.
 • Tip 2: Geef vleermuizen geen toegang.
 • Tip 3: Schakel een vleermuizenspecialist in.
 • Tip 4: Lees de algemene tips op het Internet goed door.

Bied vleermuizen een ontsnappingsroute

Jonge vleermuizen kruipen via de spouwmuren waar ze geboren zijn ons huis binnen. De beste manier om de beestjes weer buiten te krijgen is door ramen en deuren op te laten. Op die manier gaan ze in de meeste gevallen vanzelf weer naar buiten. Geduldig wachten is een prima alternatief voor vleermuizen verjagen. Er zijn bepaalde technieken waarmee je ze op een diervriendelijke wijze kunt vangen en buiten kunt zetten. Jaag de vleermuizen niet op, daar raken ze alleen maar gestrest van.

Geef vleermuizen geen toegang

Als je zeker weet dat er geen verdwaalde vleermuizen meer in de woning zijn, kun je alle kieren en gaten die vanuit de spouwmuur toegang bieden dichten. Dicht echter nooit de gaten aan de buitenkant van de woning. Op die manier zullen de nog aanwezige dieren doodgaan. Bovendien zijn die gaten er niet voor niets, ze zorgen voor een goede isolatie van de woning. Voor vleermuizen die niet via de spouwmuur binnen komen, maar hun jaarlijkse winterslaap bij jou houden, mag je deze maatregel niet nemen.

Schakel een vleermuizenspecialist in

Niet alleen de vleermuizen zijn beschermd, ook de plaats waar zij de winterslaap doorbrengen mag je niet zomaar veranderen. De vleermuizen wakker maken uit de winterslaap en ze verjagen leidt onherroepelijk tot de dood. De enige manier om op een legale manier van deze vleermuizen af te komen is door een ontheffing aan te vragen. Schakel altijd een professional in die de vleermuizen kan verhuizen en er zorg voor kan dragen dat het vleermuizen verjagen binnen de kaders van de wet gebeurt.

Gevonden vleermuis verjaag tips op het internet

Indien u de rand wilt opzoeken tussen ‘verjagen’ en ’toegang ontzeggen’ zijn hier wat mini tips die anderen doen en wij u dus niet aanraden. 

 • Je kunt ook vleermuizen kasten rondom je huis en tuin ophangen, dan trekken ze daar wel in. (andere plek aanbieden)
 • Zorg voor veel verlichting aan en rondom het huis, hier hebben ze een hekel aan en dan blijven ze vanzelf wel weg. (veel verlichting)
 • De gaten dicht maken kan natuurlijk wel: Je stopt ze vol met gaas. Dit laat het ontluchten van je dakbeschot toe, en stopt toch de diertjes van het nestelen onder je dak.
 • Een ‘wegpest optie’ zou zijn om licht onder het dak te laten schijnen. Dit vinden ze zeer onprettig.
 • Uiteindelijk doen de beestjes niemand kwaad, en zij zijn goede insecten bestrijders, en dus zelfs als nuttig te beschouwen. Je kan ook besluiten er geen last van te hebben, en de ruimte waar ze zich bevinden aan te passen zodat er geen dode dieren ‘buiten bereik’ komen te liggen & zo dat het goed onlucht tegen de stank.
 • Uiteindelijk doen de beestjes niemand kwaad, en zijj n het goede insecten bestrijders, en dus zelfs als nuttig te beschouwen. Je kan ook besluiten er geen last van te hebben, en de ruimte waar ze zich bevinden aan te passen zodat er geen dode dieren ‘buiten bereik’ komen te liggen & zo dat het goed onlucht tegen de stank.
 • Zit de vleermuis op een plek waar hij echt niet kan blijven, bijvoorbeeld omdat er andere dieren of voornamelijk kinderen in de ruimte zijn, dan kan een vleermuis heel voorzichtig met een potje afgedekt worden als hij stilzit. Vervolgens kan je met een karton onder het potje de vleermuis verplaatsen. Let wel: Dit MOET allemaal heel voorzichtig gebeuren. Lees hier meer over voor deze optie te gebruiken.

Online shop met oplossingen voor ongedierte bestrijding:

 

Andere Blog Artikelen

animal-animal-photography-avian-2398857
ultrasoon geluid gaat hier niet werken
afval
overlast