Dieren Verjagen Met Ultrasoon Geluid

ultrasoon geluid gaat hier niet werken

Ultrasoon geluid (ook ultrageluid genoemd) is geluid met een dergelijk hoge frequentie dat het menselijk oor het niet kan horen. Deze geluiden beginnen bij zo’n 20 KHz en kunnen oplopen tot 800 MHz. Bij 20 MHZ stopt de gehoordrempel van de mens. Sommige dieren: katten, honden, muizen, dolfijnen en enkele insecten horen nog wel boven deze 20 MHZ drempel. Dit is de reden waarom Ultrasoon geluid ook wel ingezet wordt om dieren te verjagen.

Ultrasoon geluid werkt op een logische manier.

Eigenlijk moet je het heel simpel bekijken, als een dier kan kiezen tussen een ruimte waar eeuwig een geluid aanwezig is of dat het eeuwig stil is dan zal 99% van de dieren kiezen voor de stille ruimte. Ook maken veel boeren en grotere bedrijven er gebruik van, bovenal omdat het een hygiënische / gifvrije manier is van het verjagen van ongedierte. Ook worden de systemen met ultrasoon geluid steeds beter waardoor de omgeving ondraaglijk wordt voor het ongedierte.

Maar is het nou bewezen? Ja. In Groot Brittanië hebben 150 vrijwilligers van de vogelbescherming (Royal Society for the Protection of Birds) twee jaar lang onderzocht of een ultrasone kattenverjager helpt tegen katten, en ja dit hielp significant. En geen van de vrijwilligers had gehoorschade opgelopen.

Voor mensen zelf kan het geluid hoorbaar zijn. Echter is dat waarschijnlijk wel onschadelijk. Toch als je altijd in een ruimte zit en het elke dag zou horen zouden wij aanraden om maatregelen te nemen. Meer omdat er ook op Internet veel klachten zijn over overlast van deze apparaten. Let wel, de oudere ultra-apparaten waren een slechtere kwaliteit en natuurlijk moeten zwangere vrouwen wel weer oppassen met dit soort zaken en voorzichtig zijn met dit soort geluid.

Een goede kattenverjager met Ultrasoon geluid.

Ultrasoon Geluid kattenverjager

Ultrasoon Geluid Kattenverjager

Een kattenverjager zendt maar soms geluid uit, namelijk als er iets binnen pakweg 5 à 10 m beweegt en dan voor korte tijd. Als je dat geluid kunt horen. Kun je weglopen (dat is juist de bedoeling ervan, althans voor dieren: die moeten het pijnlijk hard vinden). Dus de belasting is zeer kortdurend. Hoewel bovengenoemd advies bij mijn weten voor momentane geluidniveaus geldt. Zal een heel kort hoger niveau naar mijn overtuiging geen schade veroorzaken. Uit een artikel van Pawlaczyk et al (2007) blijkt dat ultrasoonlassers bij jarenlange blootstellingen tot 110 dB geen significante (extra) gehoorschade hebben.

Enkele Ultrasoon Geluid Artikelen:

Producten die kunnen helpen bij het weren van ongedierte via ultrasoon geluid.

6 antwoorden
 1. annemiek
  annemiek zegt:

  Dus als ik dit goed lees werkt het nou gewoon? Waarom hebben deze artikelen dan niet altijd goede reviews staan bij een Bol.com enzo? Ik snap dat niet. is er nog steeds ophef over of is het nu een 100% antwoord van: Het werkt gewoon.

  Beantwoorden
 2. verjagen
  verjagen zegt:

  Hoi Annemiek,

  Bedankt voor de goede vraag.

  Niet altijd passen consumenten de artikelen goed toe.. En soms zijn het concurrenten die andere artikelen zwart maken, zie dit gedeelte van bovenstaand onderzoek:

  ” Eigenlijk moet je het heel simpel bekijken, als een dier kan kiezen tussen een ruimte waar eeuwig een geluid aanwezig is of dat het eeuwig stil is dan zal 99% van de dieren kiezen voor de stille ruimte. ”

  Daar kan men niet omheen, het product heeft dus effect. Er moet wel een ander alternatief zijn in bovenstaande bewering.

  Groet,

  Verjagen.com

  Beantwoorden
 3. Piet.Karwa
  Piet.Karwa zegt:

  Ik heb echt eenbprobleem.omdat vleermuizen mijn koeien bijna dood hebben gezogen …ik heb echt hulp nodig anders heb ik geen leven van bestaan. Ik kweek koeien en hierin hebbik mijn leven bestaan…hoe kan ik dexe bloedzuigers vangen of verjagen

  Beantwoorden
  • joost vdb
   joost vdb zegt:

   Beste Piet,

   Inlandse vleermuizen eten insecten (o.a. stalviegen). Er zijn slechts 3 bloeddrinkende soorten vleermuizen in de wereld. Deze leven in Midden-Amerika. Als je koeien daar staan, dan stel ik voor dat je je licht op steekt bij de plaatselijke boeren. Zij hebben geen problemen met deze vleermuizen. Als het bij ons (Europa) is, dan is dit een onzinverhaal…

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Meer over dit product in de blogpost: Ultrasoon verjagen.  […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *