Verjaag duiven van je balkon door een nep-kraai

duif op balkonrand

Duiven of andere vogels kunnen voor veel overlast zorgen op je balkon. Ze poepen over je balkon heen en dat is geen pretje om elke keer weer te moeten schoonmaken. Duiven zit graag op je balkon als je er vogelvoer hebt staan of ze zitten er graag om gewoon lekker overzicht te houden over de omgeving. Ben je hier niet van gediend, dan kan je een paar maatregelen nemen om de duiven te weren van je balkon.

Vaak gebruiken mensen een nep kraai op het balkon, maar heeft dit eigenlijk wel zin?

Nep kraai schrikt duiven weg

Naar het schijnt zijn duiven en kraaien niet echt goede vrienden van elkaar, daarom plaatsen mensen vaak een nep kraai op de balkonrand. De duiven zien deze dan aan voor een echt kraai en zullen niet zo snel neerstrijken op je balkonrand.

Deze zal je wel regelmatig moeten verplaatsen want de kans bestaat dat de duiven na een tijdje door gaan hebben dat de vogel nep is en dan alsnog lekker op je balkon gaan zitten. Een nep kraai heeft dus wel zin maar je zult er wel op moeten blijven letten dat de vogels niet gewend raken eraan.

Fel licht houdt duiven weg

Duiven houden ook niet van felle licht weerkaatsingen. Dus het kan ook een optie zijn om iets reflecterends te plaatsen op je balkon. Je kan bijvoorbeeld een slinger maken van oude cd’s en deze ophangen. Je kan ook zilverfolie of ander reflecterend materiaal rondom de reling van je balkon plaatsen zodat de vogels gedesoriënteerd raken van het reflecterende licht en niet meer op je balkon gaat zitten.

Span een touwtje boven je balkonrand

Vind je aluminiumfolie of reflecterende cd’s nou een beetje overdreven of niet mooi staan op je balkon dan kan je ook een dun touwtje spannen vlak boven de rand van de balkon reling. Als de duiven dan willen landen kunnen ze niet goed evenwicht houden en zitten ze niet lekker. Hierdoor gaan ze weg en zullen ze afleren om nog terug te keren naar jou balkon. Je zou ook ijzeren pinnetjes kunnen plaatsen maar dat valt wel meer op dan een touwtje en dan kan je zelf ook nog makkelijk je reling aanraken.

Kruiden houden duiven op afstand

Duiven houden ook niet van de geur van sterke kruiden zoals bijvoorbeeld knoflook, kaneel of peper. Strooi hier wat van rond over je balkon en kijk of het sterk genoeg is om de duiven af te schrikken. Denk hierbij wel aan of je het zelf fijn vindt om in deze geuren te zitten.

Span een net over je balkon

Als je het niet erg vindt dat je uitzicht er door wordt verstoord kan je een net plaatsen over de opening van je balkon. Zo kunnen de duiven helemaal niet meer bij je balkon komen en dit scheelt een hoop gedoe. Je kan natuurlijk kiezen hoe groot je de gaten wilt hebben van het net maar zorg wel dat deze niet groot genoeg zijn dan voor de vogels om doorheen te komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *