Ongedierte, Wanneer ingrijpen met zware middelen?

afval

Om hier goed op in te gaan moet je eerst naar jezelf kijken. Heb je wel genoeg gedaan om ongedierte te voorkomen door afval bijvoorbeeld goed af te sluiten of door hygiënisch met uw woning / omgeving om te gaan? Daar begint veelal het probleem en dat is ook vaak langzaam op te lossen. Muizen zijn bijvoorbeeld onvindbaar als er letterlijk ‘geen’ eten is te vinden. Is het zo moeilijk om net dat kastje wat ongrijpbaar is voor muizen te gebruiken om eten in op te slaan? Voor het slapen gaan een doekje over het aanrecht? Kleine dingen kunnen al enorm helpen.

Alleen kan je hier niet altijd wat aan doen..

zo beginnen de problemen ook wel eens door toedoen van een ander. Met name rattenoverlast en muizenoverlast roepen veel problemen op waar u zelf niet altijd iets aan kan doen. Als uw buren bijvoorbeeld dagelijks brood naar buiten gooien waar ratten en muizen op af komen, of wanneer u geschakeld bent aan een sterk vervuild huis, dan kan dit tot overlast en discussie leiden. Spreek anderen daar altijd eerst op een nette manier op aan. Ook als het om die kat of hond van de buren gaat.

Tip: In gesprekken met buren over dit soort onderwerpen, begin dan niet direct bij de oorzaak. Maar geef eerst gewoon aan dat u een rattenprobleem heeft en of de buurman wil meedenken. Als het ‘kwartje’ zelf bij de buurman valt dan zal dat psychologisch beter aankomen. Anders schiet met zo in de verdediging.

Afijn alles geprobeerd? Het overlast moet stoppen?

Dan moet u toch echt verjagen of bestrijding overwegen. Dit kan op een professioneel niveau via een bedrijf of door bepaalde artikelen te kopen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *