Muizen verdrijven met behulp van theezakjes

muizen verjagen theezakjes
Ineens zijn ze daar, muizen. Ongewenste gasten in je huis. Je kunt er voor kiezen om muizenvallen te plaatsen of gif te strooien. Maar er is nog een andere oplossing. Deze oplossing is een zeer gemakkelijke. Bewaar je theezakjes! Ze kunnen je van een muizenplaag afhelpen.

Muizenoverlast is vervelend

Muizenoverlast kan erg vervelend zijn. Alleen al het geluid van het knaagdier achter een muur, kan je de rillingen bezorgen. Het trippelen van muizen tussen je plafond kan voor slapeloze nachten zorgen. Wat dacht je van eten waar muizen aan hebben geknaagd? Kapotte verpakkingen? Of thee doeken, lakens of andere doeken waar hele stukken uit zijn gevreten. Kabels en snoeren zijn ook niet veilig. Ze zetten overal hun vlijmscherpe tandjes in. Niet iets waar je nou op zit te wachten. Muizen zorgen voor overlast. Ze poepen en plassen overal. Een aanwijzing voor muizen in je huis of schuur is dan ook muizenpoep en aangevreten spullen. Ze kunnen zich zomaar in je voorraadkast settelen. Muizen zijn kleine beestjes en hebben aan kleine openingen genoeg om binnen te trippelen.

Muizen kunnen zich enorm snel voortplanten. Dus van enkele muizen naar tientallen muizen is een kwestie van tijd. Voordat je het weet geef je onderdak aan een complete muizenfamilie. Daar ga je natuurlijk niet op zitten wachten. Het is dus belangrijk iets aan de muizenplaag te doen.

Verschillende bestrijdingsopties

Er zijn verschillende opties om muizen te bestrijden of te verjagen. Je hebt vallen die muisvriendelijk zijn. In de praktijk werken deze vallen minder goed. De kans dat de muis in de val loopt is klein. Als je dan het geluk hebt een muis te vangen, moet je hem nog ergens in de vrije natuur loslaten. Je kunt ook kiezen voor ouderwetse muizenvallen. Deze muizenvallen zijn niet diervriendelijk. Ook het opruimen van een muis uit een ouderwetse klap muizenval is een vies karweitje. Dan heb je nog gif korrels. Met kleine kinderen in huis is dat geen goed idee. Kinderen zouden hiervan kunnen eten, met alle gevolgen van dien. Gif strooien zorgt ervoor dat je overal uitgedroogde muizen lijkjes vindt. De kans dat ze sterven achter een muur of tussen het plafond is aanwezig bij het gebruik van gif. De kans dat je dan een vieze geur ruikt is groot. Ook niet iets waar je op zit te wachten. Gelukkig is er een goed alternatief!

Muizen verjagen met Theezakjes

 

Bewaar de theezakjes die je gebruikt hebt. Het liefst zwarte thee of muntthee. Snijd de zakjes open en leg ze met ongeveer 4 zakjes bij elkaar. Zorg dat je de zakjes neerlegt op een plaats waar de muizen binnen komen of veel rondlopen. De geur van theezakjes is voor muizen zeer onprettig. Ze hebben ook een hekel aan de geur van munt. En als je het dan echt goed aan wil pakken leg je er een stukje aluminiumfolie onder. Aluminiumfolie maakt een knisperend geluid. Muizen en andere knaagdieren vinden dat geluid zeer onaangenaam. Het neerleggen van theezakjes helpt ook om spinnen tegen te gaan. Voordeel van minder spinnen is natuurlijk dat je je niet meer rot schrikt in de herfst. Soms verschijnt er ineens een dikke spin. Minder spinnen in je huis betekent ook minder spinnenwebben. Zo kan je de ragebol dus laten staan.

Als je last hebt van muizen weet je dus wat je te doen staat! Nu maar hopen dat de muizenfamilies andere plaatsen vinden om zich vol te eten en voort te planten. Want muizen in je huis moet je gewoon voorkomen!

2 antwoorden
 1. dejong
  dejong zegt:

  dag,

  kan je ook munthee zakjes uit het pakje strooien?? of alleeen als je het al gedronken hebt, thee v gemaakt hebt.

  zou raar zijn, ik denk toch dat zakjes uit de verpakking evengoed of beter werkern??

  hoe kom ik eraan?? nooit last van gehad , 1e keer in mijn leven, schrik me kapot

  mvt

  Beantwoorden
  • Dik
   Dik zegt:

   Sinds ik munt thee zakjes al maanden neerleg waar altijd je muizen hoorde of zag bijv in de keuken naast het gasfornuis of achter de kachel, sindsdien geen enkele muis gexien of gehoord, dus het helpt😀muizen kunnen echt niet tegen die geuren van mint thee, ik heb geen kat woon in een oudhuis had veel last sinds ik munttheezakjes ge ruik maak ze eerst nat wat uitknijpen en leg het neer naast het fornuis stuk of 6,bij de kachel idem dus gewoon een nat tjeezakje en ik doe dat omde week of 2👍

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *