Definities: Bestrijden vs Verjagen

verjagen of bestrijden

Zoals ook boven te zien is in de foto, is het bestrijden van ongedierte niet hetzelfde als verjagen. Bestrijden gaat namelijk een behoorlijke stap verder. Op een site met informatie over het managen van overlastgevers speelt dit bestrijden vs verjagen vraagstuk zich natuurlijk voortdurend af. Ook zijn er nog veel meer alternatieven die wellicht beter werken: Het vangen, het samenleven met de overlastgever (simpelweg een langer lontje. etc. ) Echter als u op deze site komt gaan wij er ook vanuit dat u als bezoeker al redelijk op zoek bent naar het ‘wegjagen’ daar richten wij ons dan ook op.

In veel gevallen raden wij personen aan om bestrijding te voorkomen en voornamelijk te richten op een oplossing vinden naast de overlastgevers of natuurlijk het alternatief dat veel op deze site wordt behandeld: het verjagen.

Bestrijden en Verjagen, De definities:

Bestrijden: de strijd aanbinden met iets of iemand.
– De insecten in de achtertuin moeten bestreden worden!
– Het leger bestrijdt de vijand.

Verjagen:  iets of iemand dwingen om weg te gaan
– De soldaten verjoegen met schoten in de lucht de betogers.
– Vuurwerk was oorspronkelijk bedoeld om kwade geesten te verjagen.

In veel gevallen zien wij dit op Verjagen.com als volgt:

Bestrijden gaat in de meeste gevallen niet op bij dieren als bijvoorbeeld katten, duiven & meeuwen. Dan kan je enkel spreken over verjagen. Bij de veel overlastgevende insecten als bijvoorbeeld de muggen kan je makkelijker praten over bestrijden. In de landbouw als bijvoorbeeld een bepaalde ‘rat’ de hele oogst in gevaar brengt, kan je weer over bestrijden praten.

Kortom: Per situatie is de woordkeuze anders en belangrijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *